Verslag fietstocht donderdag 18 augustus 2022

Irene had voor de vorige keer een route uitgezet. Door het slechte weer werd dit gecanceld.
Nu was het weer goed ondanks sommige donkere wolken. We waren met 2 mannen en 3 vrouwen. We besloten dus de eerder uitgezette route te fietsen. Einddoel “Bistro ’t Schippersrijk” aan het water in Uitgeest. Daar waren we met de fietsclub niet eerder geweest.


Via de Hagelingerweg en een klein stukje Slaperdijk hielden we de buitenkant van Velserbroek aan. Dat wil zeggen: we reden o.a. langs de Westbroekplas. Vervolgens langs Zijkanaal B naar de pont van Buitenhuizen. De daar beoogde pleisterplaats was nog niet open. Wel aan de overkant van de pont. Het was goed toeven op het terrasje met een mooi uitzicht op het scheepsverkeer. En de koffie en thee viel in goede smaak.


Tot onze verbazing begon het te regenen. Dit was van korte duur en de regenkleding was nauwelijks nodig. We reden een stukje richting Beverwijk en al rap gingen we rechtsaf richting Assendelft. De nummers van de route waren bekend.

Helaas hadden we die vanaf de pont genegeerd. Op het lijstje van Irene kwam nummer 67 voor. Dit nummer werd in Assendelft door ondergetekende gesignaleerd en hoewel onze reisleidster hier geen gevoel bij had, werd 67 aangehouden.


Helaas bleek dit een verkeerde keus te zijn en moesten we terug naar die lange straat in Assendelft en dit kostte ons wel een half uurtje in de tijd. Maar het weer was goed en de stemming leed er niet onder. Wel ontstond bij enkelen de angst dat de batterijen van de E-bikes het zouden laten afweten. Dit gebeurde gelukkig niet.


Via de nrs 66, 85 en 84 kwamen we via mooie weggetjes aan bij de locatie in Uitgeest. Het was de reis dubbel en dwars waard. We hadden een leuk plekje op het terras aan het water. We hebben daar heerlijk gegeten. De tijd vloog voorbij en om en nabij drie uur bestegen we weer onze ijzeren rossen en namen de kortste weg naar de pont van Velsen. Daar namen we afscheid van elkaar en ging ieder zijns/haars weegs. Om ongeveer kwart over vier stond de fiets van ondergetekende weer in zijn berging met een kleine 50 kilometer meer op de teller dan bij vertrek.


Jan Jansen.


P.S. De laatste fietstocht van 2022 is op donderdag13 oktober a.s. en zoals gebruikelijk vanaf de rotonde Hagelingerweg en de Dreef in Santpoort-noord.

Vertrek: 10.00 uur.