Onze diensten

Fietsgroep


Vanaf april tot en met oktober maken we welke maand een fietstocht met steeds een andere route en mede afhankelijk van het weer.

Wandelen


Helaas is, door gebrek aan deelnemers, de wandelgroep gestopt.

FIETSGROEP

Vanaf april tot en met oktober maken we elke maand een fietstocht met steeds een andere route en mede afhankelijk van het weer.
Alle fietstochten zijn steeds op een donderdag en, .........iedereen is welkom!


De start is meestal om 10:00 uur bij de rotonde Dreef / Hagelingerweg in Santpoort-Noord.
Hierop is één uitzondering, namelijk op Hemelvaartsdag 30 mei. Dan rijden we naar Heiloo, dit is een traditie.
We vertrekken dan met de pont van 08:00 uur vanaf het Pontplein in Velsen-Zuid.

Pech onderweg komt zelden voor en dat komt omdat de fietsen van de deelnemers steeds in goede conditie zijn. We willen dat graag zo houden. Toch voor alle zekerheid niet op weg gaan zonder identiteitsbewijs en ook telefoonnummers van diegenen die gebeld kunnen worden bij calamiteiten. De deelnemers rijden over het algemeen op fietsen met trapondersteuning, de tochten zijn gemiddeld 30 tot 40 kilometer.


Voor alle fietstochten geldt dat u bij twijfelachtig weer Janny van Kaam kunt bellen (0255-532925)

Noteer vanuit de WegWijzer de data in uw agenda met de wens dat de weergoden ons gunstig gezind mogen zijn.


namens de fietsgroep,

Lenie Groen, Janny van Kaam, Jan Jansen.


Verslag fietstocht donderdag 18 augustus 2022

Irene had voor de vorige keer een route uitgezet. Door het slechte weer werd dit gecanceld.
Nu was het weer goed ondanks sommige donkere wolken. We waren met 2 mannen en 3 vrouwen. We besloten dus de eerder uitgezette route te fietsen. Einddoel “Bistro ’t Schippersrijk” aan het water in Uitgeest. Daar waren we met de fietsclub niet eerder geweest.


Via de Hagelingerweg en een klein stukje Slaperdijk hielden we de buitenkant van Velserbroek aan. Dat wil zeggen: we reden o.a. langs de Westbroekplas. Vervolgens langs Zijkanaal B naar de pont van Buitenhuizen. De daar beoogde pleisterplaats was nog niet open. Wel aan de overkant van de pont. Het was goed toeven op het terrasje met een mooi uitzicht op het scheepsverkeer. En de koffie en thee viel in goede smaak.


Tot onze verbazing begon het te regenen. Dit was van korte duur en de regenkleding was nauwelijks nodig. We reden een stukje richting Beverwijk en al rap gingen we rechtsaf richting Assendelft. De nummers van de route waren bekend.

Helaas hadden we die vanaf de pont genegeerd. Op het lijstje van Irene kwam nummer 67 voor. Dit nummer werd in Assendelft door ondergetekende gesignaleerd en hoewel onze reisleidster hier geen gevoel bij had, werd 67 aangehouden.


Helaas bleek dit een verkeerde keus te zijn en moesten we terug naar die lange straat in Assendelft en dit kostte ons wel een half uurtje in de tijd. Maar het weer was goed en de stemming leed er niet onder. Wel ontstond bij enkelen de angst dat de batterijen van de E-bikes het zouden laten afweten. Dit gebeurde gelukkig niet.


Via de nrs 66, 85 en 84 kwamen we via mooie weggetjes aan bij de locatie in Uitgeest. Het was de reis dubbel en dwars waard. We hadden een leuk plekje op het terras aan het water. We hebben daar heerlijk gegeten. De tijd vloog voorbij en om en nabij drie uur bestegen we weer onze ijzeren rossen en namen de kortste weg naar de pont van Velsen. Daar namen we afscheid van elkaar en ging ieder zijns/haars weegs. Om ongeveer kwart over vier stond de fiets van ondergetekende weer in zijn berging met een kleine 50 kilometer meer op de teller dan bij vertrek.


Jan Jansen.


P.S. De laatste fietstocht van 2022 is op donderdag13 oktober a.s. en zoals gebruikelijk vanaf de rotonde Hagelingerweg en de Dreef in Santpoort-noord.

Vertrek: 10.00 uur.      

HEEFT U VRAGEN OVER DE WANDELGROEP?

Aarzel niet en neem contact met mij op.